Färsk Pasta

 

 

Färsk Pasta

Om du älskar att laga mat eller baka är raviolireceptet perfekt för din inre kock. Underskatta inte de enkla ingredienser som används för att att laga ravioli. Du kan inte ens föreställa dig hur så enkla ingredienser kommer att få din familj att vattnas i munnen bara av doften. Om du har en ledig förmiddag eller extra tid under dagen kan du laga ravioli i stora mängder och sedan frysa in dem. Om du inte har tid, kan du annars köpa dem i din närmaste webbutik och njuta av dem. Då kan du koka dem och servera med lite tomatsås eller något så enkelt som ett klick smör och parmesanost.

Pasta är en typisk italiensk maträtt. Vi har färska Tagliatelle, färska ravioli med ost och färska ravioli med ricotta och spenat. 100% italiensk vete, 100% italiensk ost, 100% italiensk ricotta, alla produkter som vi har valt produkter som är 100% italienskt.

 

 

Ravioli är en vara i den traditionella italienska konsten som har haft ett godkännande i hela världen.

Man bli förvånade över att den är bekräftelse bestäms på den Nationella Ravioli Day som fyras i hela världen den 20:e mars.

Där har man bedömt att Ravioli är den sort av den italiensk pasta som mest älskas i världen. Det skulle vara ett bra tillägg till din lista över världens godaste delikatesser.

Ordet ravioli kommer från den italienska verben “avvolgere” som betyder att linda.

Den tidigaste uppkomsten av ravioli i skrift är från en manuskript från 1300 talet. Man hittade ett recept på ravioli. I receptet nämndes uppvispat ägg och färskost i kombination men hackade kokta gröna örter. Allt detta serveras sedan i buljongen.

Romarna brukade servera ravioli med kokt kyckling. Under lång tid har ravioli fungerat som en specialitet i vegetariska hushåll.

 

Trots att den är en italiensk stapel vara har smaken av ravioli blivit favorit maträtt även för amerikaner och många andra. I USA har konserverade ravioli fått uppmärksamhet.

Ravioli är en enkel men ändå viktig rätt inom italienska matlagnings traditioner.

Denna enkla rätt består av grönsaker, ricottaost eller annan ostfyllning som är förseglad mellan två pasta lager. Dessa pasta lager fungerar som ett kuvert för fyllningen. Ingredienserna i fyllningen varierar från region till region men vanligtvis innehåller den ricotta, spenat och muskotnöt med svart peppar och citronskal. Ravioli serveras traditionellt med en lätt tomatsås. Precis som fyllningen, skiljer sig även formen på ravioli. De kan komma i cirkulära eller triangulära former. Ofta har ravioli en kvadratisk form där varje sida är 4 centimeter.

Även om de har olika rätter, värdesätter de som bor i norra Italien fortfarande ravioli med den traditionell fyllning. Fyllningen innehåller vanligtvis mandel och pumpa. Än idag fungerar traditionell ravioli som en viktig rätt för festbordet, vid viktiga familjer traditioner och högtider som Jul och Påsk.

 

När det kommer till att göra ravioli är ett viktigt steg att kavla degen tunt. På så sätt kan ravioli få en fantastisk smak. Degen som har rätt vatten andel i förhållande till mängden mjöl underlättar processen. Genom att tunna ut degen blir ravioli mjuka och lätta. Degen får stå i en timme innan man börjar forma ravioli för att den ska bli elastisk och lättare att arbeta med. Efter att har förberett en långa tunn strimma deg används en ravioli form. Sedan kommer det viktigaste steget, fyllningen. Detta ger ravioli sin fantastisk smak. Fyllningen läggs mellan två degstrimmor. Som redan nämt gillar folk vanligtvis fyllning av kött, ricotta och spenat och muskotnöt med lite svart peppar och citronskal.

Du kan ändra ingredienserna enligt din smak och dina preferenser. Efter att fyllningen har placerats täcker ytterligare en degstrimma den. Rulla försiktigt degen med en kavel för att få bort eventuella luft bubblor. En okokt ravioli kan förvaras fryst i en månad. Du kan koka direkt de frysta ravioli och äta dem direkt om du känner dig lat eller är i en nödsituation och inte hinner laga dem i stunden.

 

Ravioli med ricotta och spenat är en riktig klassiker iItalien. Pastadegen fylls med en underbar ricotta som fungerar som en bra kombination på en mysig söndag med släktingar och sköna vänner. I Italien äter man pastan ”al dente”. Att lägga till tomatsås, champinjoner och zucchini som topping gör ravioli mer aptitretande. Man kan laga ravioli hemma. Hemlagad ravioli tar bara en timme timme av din tid och är dessutom enkelt att tillaga utan någon speciell utrustning. Dock kan det vara bekvämt att använda sig av en pastamaskin för att kavla ut degen. Men det är inte nödvändigt och om du vill träna musklerna tar du upp kaveln och jobbar på.

 

Ravioli med ricotta och spenat är en riktig klassiker iItalien. Pastadegen fylls med en underbar ricotta som fungerar som en bra kombination på en mysig söndag med släktingar och sköna vänner. I Italien äter man pastan ”al dente”. Att lägga till tomatsås, champinjoner och zucchini som topping gör ravioli mer aptitretande. Man kan laga ravioli hemma. Hemlagad ravioli tar bara en timme timme av din tid och är dessutom enkelt att tillaga utan någon speciell utrustning. Dock kan det vara bekvämt att använda sig av en pastamaskin för att kavla ut degen. Men det är inte nödvändigt och om du vill träna musklerna tar du upp kaveln och jobbar på.

 

Friterade ravioli upptäcktes, som mångahanda upptäckter av en olycka. Den första friterade raviolin gjordes på 1950-talet på Angelo Oldanis restaurang i ett italiensk kvarter. Den tyska kocken tappade av misstag raviolin i en stekpanna med kokande olja. Han räddade sedan raviolin genom att pensla på lite riven ost. Resultatet blev överraskande gott. Den frilade raviolin älskades lika mycket som andra raviolivarianter. Numera serveras dem i både traditionella och moderna restauranger i Italien.

 

Även om denna italienska maträtten, ravioli anses vara huvudmåltiden i italienska matvanor, kan ravioli också serveras som tillbehör eller förrätt. Nuförtiden har recept som nämnts tidigare som friterad ravioli, har uppmärksammats stort bland pastaälskare. Dukan enkelt hitta den i den frysta delen av en livsmedelsbutik. Många nya och moderna sätt att göra ravioli växer fram och de replikerar inte de traditionella matlagningsvanorna. De är istället inspirerade av regionala smakkombinationer och formas av de lokala ingredienserna som finns. Till exempel i Sardinien, som är en ö i Italien, som har en rik matkultur, brukar man laga ravioli med fyllning av färsk lokal får-eller koost eller med potatis och mint samt ricotta, spenat eller persilja. Raviolin kan även variera i form och storlek, från att vara 4 centimeter upp till 12 och 15 centimeter i diameter.